Twee arbeiders raken ernstig gewond bij afbraakwerken van zendmasten Middelkerke

© DJ
Redactie KW

In Middelkerke zijn twee arbeiders ernstig gewond geraakt bij werken aan de zendmasten van Oostende Radio.

In Middelkerke zijn deze week de afbraakwerken gestart van zeven zendmasten. De masten zijn tot 65 meter hoog, en dienden destijds voor de scheepvaartradio Oostende. Vorig jaar werden ze nog te koop aangeboden, maar omdat er geen interesse was, besliste voormalig minister van Defensie Sander Loones recent om ze af te breken.

Bij de ontmanteling van de vierde mast liep het woensdagmiddag fout. Om nog onduidelijke oorzaak kantelde de mast plots. Op dat moment waren twee arbeiders vastgeklikt aan de zendmast om de kabels van de kraan vast te maken. Zij stortten met de kraan mee naar beneden.

Twee arbeiders raken ernstig gewond bij afbraakwerken van zendmasten Middelkerke
© Foto JT

“De arbeiders waren nog steeds vastgeklikt op de grond toen we ter plaatse kwamen. We hebben een stuk van de mast moeten knippen met het materiaal waarmee we normaal wagens opensnijden om hen te bevrijden”, zegt brandweerkapitein Frank Ureel.

De twee arbeiders van 23 en 21 jaar uit Heist-op-den-Berg raakten zwaargewond en werden minutenlang ter plaatse verzorgd door het medische urgentieteam. Ze werden met de mug-helikopter en een ziekenwagen overgebracht naar het AZ Sint-Janziekenhuis in Brugge. De site is in beslag genomen voor verder onderzoek. Het arbeidsauditoraat van Brugge moet achterhalen wat er precies is fout gelopen.

(DJ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.