Tumultueuze jeugdvoetbalderby tussen Menen en Wevelgem, speler wordt bewusteloos afgevoerd naar ziekenhuis

De getroffen speler ligt bewusteloos voor de dug-out. © MPM
Redactie KW

Een jeugdwedstrijd bij de U16 tussen KSCT Menen en Wevelgem City is helemaal ontaard.

Na vier periodes van antivoetbal moest een thuisspeler bewusteloos afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

De aangeduide scheidsrechter Thijs Devos had een moeilijke wedstrijd bij de U16 tussen de twee streekploegen. Scheldpartijen van spelers op het veld, trainers die zich niet van hun beste kant lieten zien, verontwaardigde supporters langs de zijlijn… Het mocht al een klein mirakel heten dat de scheidsrechter maar vier gele kaarten trok.

Menen kwam gevleid op voorsprong en moest nadien constant de wet van de sterkste ondergaan. Dat zorgde voor de thuisploeg voor frustraties en ook bij de bezoekers kookte het potje meermaals over na zoveel gemiste kansen. Na de oververdiende gelijkmaker in de vierde periode van Wevelgem bleef het allemaal tumultueus. En het dieptepunt moest nog komen… In de laatste minuut leek thuisspits Justin Degryse dan toch nog op weg naar de winning goal, maar hij werd op weg naar doel lelijk in de tang genomen door twee Wevelgem-spelers. De scheids – die toen al helemaal de pedalen kwijt was – sloot de ogen, de speler ging kermend van de pijn tegen de grond.

Slachtoffer tot maandag in het ziekenhuis

Pas nadien werd de ernst duidelijk: Justin verloor het bewustzijn na de zware dubbele tackle en werd met de ambulance afgevoerd. Even werd gedacht aan een scheenbeenbreuk, maar na verder onderzoek bleken vooral de ligamenten zwaar geraakt. Het slachtoffer moet zeker tot maandag nog in het ziekenhuis blijven.

De getroffen speler wordt afgevoerd.
De getroffen speler wordt afgevoerd.© MPM

Na de incidentrijke match volgde nog een scheldtirade tussen de trainers van beide ploegen. Een deel van de spelers weigerden een hand te geven aan de referee. Een zwarte bladzijde in het West-Vlaamse jeugdvoetbal.

Zondag reageerde Vincent Mispelaere (Wevelgem) op de feiten. “Het was Menen dat door het lint is gegaan. De speler raakte bewusteloos van de pijn en dat gebeurde naast het veld. Deze derby leefde al een tijdje bij beide ploegen en hun aanhangers, vandaar dat de potjes wat aan het overkoken waren. De match werd gespeeld op het scherp van de snee en wij betreuren bepaalde gebeurtenissen op en naast het veld.”

(MPM/MF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.