Tuinaanlegger uit Ingelmunster in levensgevaar na zwaar ongeval tegen bomen in Ooigem

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op zondag kreeg de Ingelmunsterse brandweer omstreeks 6.35 uur een oproep binnen voor een zwaar verkeersongeval langs de Kanaalweg op het grondgebied Ooigem. Een chauffeur met een pick-up auto was door een onbekende reden tegen een tweetal bomen geknald en stond dwars over de rijweg. De brandweer had ruim een half uur nodig om de automobilist te bevrijden. De chauffeur werd in levensgevaar overgebracht naar AZ Delta in Roeselare.

Majoor overste Wim Decoopman van Midwest Ingelmunster kwam met zijn manschappen ter plaatse. “Waar het ongeval gebeurde was het niet grondgebied Ingelmunster of Oostrozebeke, maar net Ooigem”, zegt hij. “De bestuurder was met zijn voertuig frontaal tegen een boom gereden. Door de impact knalde hij nog tegen een tweede boom waarna zijn voertuig op de weg terecht kwam. Zijn pick-up stond dwars over de beide rijvakken. De auto raakte geen andere wagens. De oproep voor dit ongeval werd gedaan naar de politie, die daarna ook de brandweer opriep wegens de ernst van het ongeval. De bestuurder zat half gekneld in zijn voertuig. Met ons korps hadden we toch een half uur werk om de chauffeur eruit te halen. Toen we ter plaatse kwamen, was de bestuurder bij bewustzijn. Hij kon aan mij zijn voornaam Christophe zeggen. Hij bleef bij bewustzijn. Enkel toen de MUG hem wat pijnstillers toediende, was hij een beetje suf door de medicatie. Maar wonder boven wonder was hij altijd bij bewustzijn. We haalden de chauffeur uit zijn verhakkeld voertuig en konden hem stabiliseren. Daarna werd de chauffeur – onder begeleiding van de MUG en dienst 100 – overgebracht naar het ziekenhuis AZ Delta in Roeselare.”

De bestuurder is de 35-jarige tuinaanlegger Christophe E. uit Ingelmunster. Hij werd zwaar gewond naar het ziekenhuis overgebracht. Het parket kwam niet langs, omdat er geen andere voertuigen bij betrokken waren. De Kanaalweg in Ooigem werd lange tijd voor het verkeer afgesloten. Het duurde tot rond 9.30 uur vooraleer de brandweer en de takeldienst alles hadden opgeruimd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier