Ludwine Louncke deed op 18 juli 2018 met haar fiets boodschappen toen ze in Kuurne op de N50 de R8 dwarste in de richting van Kortrijk. Pieter V. stond aan het beruchte kruispunt - waar in 2015 fietser Joeri Verbeeck in gelijkaardige omstandigheden 600 meter werd meegesleurd maar miraculeus overleefde - stil aan het rode licht en startte opnieuw toen het licht op groen sprong. "Hij focuste zich op een mindervalide vrouw in een rolstoel die op het fietspad reed en sloeg daarna rechtsaf", aldus de advocate van Pieter V. "Hij voelde plots iets, heeft geremd en is uitgestapt. Toen heeft hij gezien dat er een dame met haar fiets onder zijn vrachtwagen was beland. Het gaat om een klassiek dodehoekongeval met een bijzonder zware tol. Maar hij kon er weinig aan doen."

Uit camerabeelden bleek dat Ludwine Louncke al rijdend het kruispunt naderde, tegen een snelheid van zowat 13 kilometer per uur. Toen het licht op groen sprong, ging ze iets sneller rijden. Volgens de deskundige was ze zo'n 6 seconden zichtbaar voor de trucker. Het openbaar ministerie ging niet akkoord met de vraag tot opschorting van de trucker. Op zijn strafblad prijken immers al enkele eerdere veroordelingen, onder meer voor rijden onder invloed van alcohol. Het kruispunt is ondertussen heringericht en verkeersveiliger gemaakt.

Vonnis op 14 oktober. (LSi)

Ludwine Louncke deed op 18 juli 2018 met haar fiets boodschappen toen ze in Kuurne op de N50 de R8 dwarste in de richting van Kortrijk. Pieter V. stond aan het beruchte kruispunt - waar in 2015 fietser Joeri Verbeeck in gelijkaardige omstandigheden 600 meter werd meegesleurd maar miraculeus overleefde - stil aan het rode licht en startte opnieuw toen het licht op groen sprong. "Hij focuste zich op een mindervalide vrouw in een rolstoel die op het fietspad reed en sloeg daarna rechtsaf", aldus de advocate van Pieter V. "Hij voelde plots iets, heeft geremd en is uitgestapt. Toen heeft hij gezien dat er een dame met haar fiets onder zijn vrachtwagen was beland. Het gaat om een klassiek dodehoekongeval met een bijzonder zware tol. Maar hij kon er weinig aan doen."Uit camerabeelden bleek dat Ludwine Louncke al rijdend het kruispunt naderde, tegen een snelheid van zowat 13 kilometer per uur. Toen het licht op groen sprong, ging ze iets sneller rijden. Volgens de deskundige was ze zo'n 6 seconden zichtbaar voor de trucker. Het openbaar ministerie ging niet akkoord met de vraag tot opschorting van de trucker. Op zijn strafblad prijken immers al enkele eerdere veroordelingen, onder meer voor rijden onder invloed van alcohol. Het kruispunt is ondertussen heringericht en verkeersveiliger gemaakt. Vonnis op 14 oktober. (LSi)