Trucker uit Langemark krijgt voorwaardelijke celstraf van 3 maanden voor ongeval

Redactie KW

De Brugse politierechter heeft een 37-jarige trucker tot drie maanden voorwaardelijke celstraf en een effectieve geldboete van 1.500 euro veroordeeld voor zijn rol in een dodelijk ongeval. Bij dat ongeval hing de laadklep van zijn vrachtwagen over het fietspad.

Op 20 april 2015 reed Marlon D. (16) met zijn bromfiets langs de Oostendsesteenweg in Brugge. De laadklep van een vrachtwagen hing volgens een deskundige minstens een halve meter over het fietspad. De tiener uit Sint-Pieters Brugge zag de hindernis niet en knalde tegen de laadklep. Het slachtoffer bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen.

Trucker schuldig bevonden omdat er geen signalisatie was

De verdediging pleitte dat het onderzoek naar het ongeval heel eenzijdig was gevoerd. Zo gebeurde er geen onderzoek op de brommer van het slachtoffer. De advocaat van de trucker suggereerde dat die mogelijk was opgedreven. De politierechter oordeelde echter dat er geen bewijs was dat de jongeman sneller dan 25 kilometer per uur reed. Daarnaast stelde de rechter vast dat de laadklep heel slecht waarneembaar was. Nochtans lag de noodzakelijke signalisatie gewoon in de laadruimte. “Deze hindernis was dus als een soort horizontale guillotine totaal onvoorzienbaar en onzichtbaar voor het slachtoffer.”

De politierechter legde de schuld dus wel volledig bij de trucker. Filip L. uit Langemark moet aan de familie van het slachtoffer in totaal ruim 40.000 euro schadevergoeding betalen. Hij kreeg ook een rijverbod van drie maanden, waarvan één maand effectief.

(RC – Bron: Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.