Trucker uit Britse Washington eindigt met vrachtwagen in gracht in Avekapelle

De s’ Heerwillems ter hoogte van Avekapelle (Veurne) was dinsdagnacht tot woensdagvoormiddag urenlang versperd door een ongeval. Een Britse trucker van een transportdienst moest uitwijken en belandde met de tientonner in de gracht.

© JT

Het ongeval gebeurde dinsdagnacht rond 3.30 uur toen de trucker vanuit Pervijze richting Veurne reed. De 43-jarige trucker uit Washington in het Verenigd Koninkrijk verklaarde dat hij moest uitwijken voor een ander voertuig en zo de controle over zijn truck verloor en in de gracht eindigde. Het ongeval was pas gebeurd toen er een voorbijganger stopte. Op dat moment probeerde de trucker uit zijn cabine te raken. De passant belde de hulpdiensten waarna de politie ter plaatse kwam.

Brandstof gelekt

“De Engelstalige bestuurder bleek niet gewond te zijn”, zegt commissaris Toon Fonteyne van politiezone Spoorkin. “De man verklaarde dat hij had moeten uitwijken. Zijn vrachtwagen was in de gracht geëindigd en verloor daarbij een hoeveelheid brandstof. Nadat de truck getakeld was kwam de brandweer om 5.25 uur ter plaatse om de brandstof te verdunnen.”

De trailer van de truck bleek opengescheurd te zijn. De trucker werkt voor een transportfirma en vervoerde een grote lading. Een deel daarvan kantelde eveneens in de gracht. Het was een hele klus om alles op te ruimen. De ‘s Heerwillems was daarom lange tijd afgesloten voor het verkeer. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.