Trucker krijgt voorwaardelijke straf voor dodelijk ongeval aan Brugse Dampoortbrug

Redactie KW

Het slachtoffer werd meegesleurd door de leiband van de dieren en kwam onder de wielen van de tankwagen terecht.

De Brugse politierechter heeft een trucker uit Roeselare tot drie maanden gevangenisstraf met uitstel veroordeeld voor een dodelijk ongeval. Gino H. reed aan de Dampoortbrug in Brugge een 58-jarige vrouw aan die met haar honden aan het oversteken was.

Op 17 april 2015 stond de trucker aan de verkeerslichten te wachten om rechts de ring op te draaien. Toen het licht op groen sprong, had Gino H. niet opgemerkt dat de vrouw met haar bordercollies aan het oversteken was. De tankwagen kwam in botsing met de honden. Het slachtoffer werd meegesleurd door de leiband van de dieren en kwam onder de wielen van de tankwagen terecht. De 58-jarige Brugse overleed diezelfde dag in het ziekenhuis.

De verdediging legde uit dat Gino H. het slachtoffer op geen enkele manier had gezien. “Een dodehoekongeval is de nachtmerrie voor elke bestuurder. Mijn cliënt rijdt al heel lang en heeft onberispelijke staat van dienst.” Daarom vroeg de advocaat van de beklaagde opschorting van straf.

De rechter oordeelde dat de chauffeur de vrouw zeker had moeten zien in de 40 seconden dat ze beiden aan de verkeerslichten stonden te wachten. Het onderzoek toonde aan dat voetgangers op die plaats perfect zichtbaar waren vanop de bestuurderszetel. Volgens de rechter was er dus duidelijk sprake van een gebrek aan voorzorg. Gino H. kreeg naast de voorwaardelijke gevangenisstraf ook een geldboete van 1.200 euro, waarvan de helft met uitstel. Er werd ook een rijverbod opgelegd van drie maanden, waarvan één maand effectief.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier