Tractorbestuurder draait op voor fikse reinigingswerken na olieverlies in Koekelare

© JH
© JH
Redactie KW

Een chauffeur van een tractor wacht een flinke rekening van de hulpdiensten nadat de brandweer woensdagmiddag lange tijd bezig was om een groot oliespoor van de weg te ruimen in Koekelare.

Rond 16.30 uur belden getuigen de brandweer en politie op in de Veldstraat in Koekelare. Daar lag een groot oliespoor. Dat reikte van in de Veldstraat tot in de Zuidstraat en liep zo een flink stuk verder in dezelfde Zuidstraat in de richting van de Provinciebaan.

De brandweer had de handen vol om de grote hoeveelheid olie van de weg te ruimen. Het gladde goedje zorgde voor een gevaarlijke toestand op de weg maar er gebeurden gelukkig geen ongelukken. De brandweer moest niet alleen de weg opruimen maar ook de eigen kledij en brandweerwagen die vol olie zaten.

Gewoon verder gereden

Met detergenten en nadien de sproeimachine werd de olie van de weg geruimd. Die klus nam een hele tijd in beslag. De politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen en konden enkele bewoners spreken die getuige waren geweest van het voorval. Zij wezen in de richting van een chauffeur van een tractor die na het verliezen van de olie gewoon verder was gereden.

De politie kon de tractorbestuurder even later aantreffen want hij woont in de buurt. Hij verklaarde dat wellicht door de warmte een darm van de tractor was kapot gesprongen en daardoor de olie vrijuit lekte. De politie stelde een pv op en de tractorbestuurder zal moeten opdraaien voor de gemaakte kosten van de hulpdiensten.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten