Tractor gaat van de weg en richt ravage aan in restaurant in Pittem

De gevel raakte zwaar beschadigd. © Nele
Redactie KW

Langs de Brugsesteenweg gebeurde deze voormiddag een spectaculair ongeval. Een tractor met aanhangwagen botste tegen de gevel van het Berkenhof. De schade is enorm, maar niemand raakte gewond.

Het ongeval gebeurde door een uitwijkmaneuver. Een grote tractor met geladen aanhangwagen kwam uit de richting van Ingelmunster. Juist voor het restaurant Berkenhof langs de Brugsesteenweg, moest de chauffeur uitwijken van zijn rijbaan en dit voor een vuilniskar. De tractor raakte een kleinere camionette en boorde zich tenslotte tot binnen in het restaurant. De vrouw die de camionette bestuurde was lichtgewond. De hulpdiensten kwamen ter plaatsen en deden de eerste vaststellingen. De chauffeur van de tractor was enorm geschrokken. De tractor kwam tot stilstand aan de zijkant van het getroffen gebouw dicht tegen de haag. Het landbouwvoertuig is zwaar beschadigd.

Trouwfeest

De brandweerposten van Ardooie en Pittem kwamen ter plaatse. Brandweercommandant Rob Nachtergaele verduidelijkt: “Wij waren snel ter plaatste toen wij de oproep hoorden wisten wij dat het ernstig was. Gelukkig vielen er geen gewonden en de bestuurders van de camionette is licht gewond. Het gebouw is er slecht aan toe en zo kunnen wij dit zeker niet achterlaten. Wij doen het nodige om het aangereden gedeelte te schutten en ramen en openingen dicht te timmeren met plastiek of hout. Een schutting is echt nodig want de hoek van de gevel is volledig weg. Dat kan voor instortingsgevaar zorgen.”

De wagen raakte zwaar beschadigd.
De wagen raakte zwaar beschadigd.© Nele

Uitbaatster Els Callewaert was enorm aangeslagen. Ze vertelt kort: “Ik beleefde daarnet de schrik van mijn leven. Ik zag niks gebeuren maar hoorde wel iets. Een gigantisch geluid en al vlug bleek dat ons restaurant op instorten stond. Voor ons is dit rampzalig. Ons restaurant doet het zeer goed en is telkens zo goed als volgeboekt. Deze middag zullen wij zeker niet kunnen opendoen. Ook erg is dat er hier vanavond een trouwfeest plaatsvindt in het aanpalend feestzaaltje. Hoe dat zal verlopen is voorlopig een vraagteken. Ik belde het koppeltje op en maakte hen het droevig nieuws over. Ik hoop echt dat we toch nog iets kunnen doen. Momenteel zal ik mij bezighouden met mijn klanten en de reservaties. Voor de rest zien we dan wel, maar ik sta erop om morgen opnieuw open te gaan. De politiediensten zijn volop in de weer en gelukkig hebben wij de dankbare hulp van de brandweerdiensten.”

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier