Tractor doet elektriciteitspaal in Bekegem breken waardoor kabels op auto belanden, brandweer bevrijdt inzittenden

© (Foto BB)
Redactie KW

In de Zeeweg in Bekegem is donderdag kort voor de middag een opmerkelijk ongeval gebeurd. Tijdens het kruisen van een personenwagen reed een tractor een elektriciteitspaal aan, waardoor die knakte en dwars over de baan terecht kwam.

De elektriciteitskabels vlogen tegen de personenwagen en de inzittenden durfden niet uitstappen door gevaar voor elektrocutie. De brandweer schoot ten hulp.

Het incident gebeurde zo’n 200 meter voor het kruispunt met de Bruggestraat. De tractor trok twee aanhangwagens voort en kwam uit de richting van Bekegem, terwijl de personenwagen uit de tegenovergestelde richting kwam. Tijdens het kruisen raakte de achterste aanhangwagen de elektriciteitspaal, met het gekende gevolg.

De brandweer van Gistel snelde ter plaatse met speciale handschoenen om de kabels te verwijderen. Het gevaar was snel geweken zodat de inzittenden konden uitstappen. Er vielen dus geen gewonden. De politie Kouter deed de nodige vaststellingen. De Zeeweg is afgesloten van aan de Schipleedstraat tot de Bruggestraat tot Fluvius de herstelling heeft doorgevoerd.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier