Toestand van fietser die aangereden werd door wagen in Oostrozebeke is stabiel

Luc Deforche kwam op dinsdagmorgen omstreeks 10 uur zwaar ten val na een aanrijding in de Stationsstraat. Bij de val kwam Luc met zijn hoofd op het wegdek terecht en liep daarbij een hersentrauma op.

© JC

De man kwam van zijn 91-jarige moeder die op Otteca woont en was op weg naar de apotheek in de Hoogstraat. Op het kruispunt met de Nieuwstraat liep het mis vertelde zijn vrouw Nadia Vandorpe aan de telefoon. “Luc was onderweg om medicijnen te halen voor zijn 91-jarige moeder toen hij op het kruispunt met de Nieuwstraat werd aangereden. Hij kwam vanuit de richting Ooigem en wilde de Stationsstraat links indraaien. Toen liep het echter mis.”

Een BMW die uit dezelfde richting kwam als Luc werd verrast door zijn manoeuvre en greep de fietser, die geen helm droeg, in de zij. Luc maakte daarbij een kwalijke val en kwam met het hoofd op het wegdek terecht. Blijkbaar was hij nog bij het bewustzijn, maar krijste van de pijn. De hulpdiensten waren vrij snel ter plaatse en brachten de man in kritieke toestand naar het AZ Groeninge in Kortrijk. Daar stelde men vast dat hij een schedeltrauma had opgelopen.”

Geduld

We vroegen Nadia hoe zijn toestand intussen is geëvolueerd? “Zijn toestand is intussen stabiel. Wanneer ik tegen hem praat dan zie ik dat hij mij begrijpt, maar hij kan nog niet antwoorden. Wij moeten nog een paar dagen geduld hebben. Woensdagnamiddag moet hij nog onder de scanner pas dan zal men kunnen zien of een operatie noodzakelijk is.”

“Wanneer chirurgisch ingrijpen niet nodig blijkt, wordt geen operatie meer overwogen. Wij moeten volgens de behandelende artsen nog vijf dagen geduld uitoefenen om enige zekerheid te krijgen over zijn toestand. Gelukkig krijg ik veel steun van mijn drie kinderen”, wist Nadia ons nog te vertellen.

Luc is al vijf jaar met pensioen en werkte vroeger bij Spano. Luc is ook medewerker van voetbalploeg Scor waar hij bij elke thuismatch aan het loket zit. Hij wordt volgende week 64 jaar en is ook een fervente fietser die al vier jaar met een elektrische fiets rondrijdt.

(CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.