Tieltse vrouw uit auto geslingerd en overleden: man (29) onder invloed en reed te snel

Stefanie Verstappen (25) kwam om het leven bij het ongeval. © Facebook
Redactie KW

Donderdagmorgen kwam Stefanie Verstappen (25) uit Tielt om het leven toen ze uit een wagen geslingerd werd. Nu wordt de andere inzittende van het voertuig voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het gaat om een 29-jarige man die zwaargewond raakte. Hij was onder invloed van alcohol en drugs, reed te snel en zonder geldig rijbewijs.

Het ongeval gebeurde donderdag rond 5 uur in de Noordhoutstraat in Drongen. Een personenwagen met twee inzittenden raakte van de weg, botste tegen enkele bomen en een verlichtingspaal, en kwam tot stilstand in een gracht.

Eén van de inzittenden, de 25-jarige Stefanie Verstappen uit Tielt, werd uit het voertuig geslingerd en overleed ter plaatse. De tweede inzittende, een 29-jarige man uit Deinze, raakte zwaargewond. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis maar verkeerde niet in levensgevaar. De man zou beweerd hebben dat hij niet achter stuur zat. Het parket stelde een verkeersdeskundige en een wetsdokter aan om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Te snel, geen rijbewijs en onder invloed

Op basis van het onderzoek werd beslist om de man voor te leiden bij de onderzoeksrechter in Gent. Het parket vroeg zijn aanhouding en de onderzoeksrechter ging daarop in. “Uit de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige blijkt dat onder meer overdreven snelheid aan de basis lag van het ongeval. Onderzoek heeft eveneens uitgewezen dat de bestuurder reed zonder geldig rijbewijs, alsook onder invloed van alcohol en drugs“, zegt het parket. De 29-jarige bestuurder wordt verdacht van onopzettelijke doding, sturen ondanks verval en overdreven snelheid. (belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier