Terwijl Marc en Nicole tv kijken stort plots plafond van keuken in

Marc en Nicole beleefden de schrik van hun leven. © JH
Redactie KW

De 63-jarige Marc De Roeck en zijn vrouw Nicole Roseeuw (73) uit Nieuwpoort liepen zondagavond de schrik van hun leven op. Terwijl ze tv keken, stortte in de keuken plots het plafond in na een waterlek. “We hebben de hele nacht stof geruimd”, zeggen ze.

Het was al rond 22.30 uur toen Marc en Nicole nog de laatste momenten naar tv keken in de woonkamer alvorens ze zouden gaan slapen. Zo ver is het uiteindelijk niet gekomen. “Opeens hoorden we een enorme klop en donderend geraas”, vertelt Marc. “Meteen daarna kwam een grote stofwolk vanuit de keuken. We wisten meteen hoe laat het was. Sinds een week zitten we met een waterlek in de badkamer, die zich boven de keuken bevindt. Maar de loodgieter is met vakantie en kon niet komen. Er zat niet anders op dan mijn ex-collega’s van de brandweer te bellen. Ik ben 38 jaar lang vrijwilliger geweest bij de brandweer en sinds drie jaar op pensioen. Ik heb zelf nog mensen geholpen die iets gelijkaardigs hebben meegemaakt. En nu moest ik zelf hulp inroepen.”

Veel stof, niet gewond

De brandweer van Nieuwpoort kwam ter plaatse bij hun ex-collega en hielp het plafond verder verwijderen. Het ging om een plafond van ongeveer vier op vier meter dat neerstortte in een groot en vele kleine delen. Het grote deel bleef haperen aan het aanrecht in de keuken. “Wat een geluk dat we daar niet waren toen”, zeggen Marc en Nicole.

Een waterlek zorgde ervoor dat het plafond naar beneden kwam.
Een waterlek zorgde ervoor dat het plafond naar beneden kwam.© JH

“Het gebeurt dat we ‘s avonds nog een kleine hap bereiden in de keuken of daar nog wat zitten te praten op de stoel. Gelukkig nu niet, anders konden we het plafond op ons hoofd gekregen hebben. De schade in de keuken is uiteindelijk ook beperkt gebleven, gelukkig. Maar alles zat wel onder enorm veel stof. Niet alleen in de keuken maar ook in de woonkamer en elders in het huis. De brandweer is hier gebleven tot na 1 uur om puin te ruimen maar daarna zijn we nog de hele nacht bezig geweest om al het stof te verwijderen. En we zijn nog niet klaar”, zuchten ze.

Gevecht tegen kanker

Vooral voor Nicole is het ingestorte plafond een extra bekommernis. “Bij mij werd in april kanker vastgesteld”, vertel ze. “Ik had al weken last van buikpijn en kreeg plots het harde verdict te horen in het ziekenhuis. Maar ik lever nu al maanden een gevecht en ben dat ook aan het winnen. De chemotherapie sloeg aan en de kanker is nu grotendeels verdwenen. Ook mijn haar groeit stilaan terug. Maar ik moet nog veel rusten en kan zoiets missen als kiespijn. Wij huren dit huis hier en hopelijk zal de huisbazin nu snel ingrijpen en het lek en het plafond herstellen.”

Eerder waren er aan de straatkant ook al problemen met loszittende gevelstenen. De gevel daar is gestut. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier