Tankwagen met Rodenbach kantelt op E17 in Waregem

Redactie KW

De tankwagen kantelde nadat die moest uitwijken voor een kleine vrachtwagen. Ruim 30.000 liter Rodenbach ging verloren. Een deel lekte in de riool en de rest is onverkoopbaar. Ook de tankwagen is verloren, maar bij Rodenbach zijn ze vooral blij dat de chauffeur niet al te zwaar gewond is. De man liep een beenbreuk en wat kneuzingen op.

De 56-jarige chauffeur uit Affligem, in dienst van het transportbedrijf Belgotran uit Buggenhout, moest maandag ter hoogte van Waregem uitwijken voor een kleine vrachtwagen die quasi stilstond op de rechterrijstrook. “Hij remde en gooide het stuur om. Daardoor belandde hij rechts van de snelweg. De vloeibare inhoud klotste zo hard door het plotse manoeuvre dat de tankwagen kantelde, luttele meters voor een brug over de snelweg”, legt werkgever Daniel De Plecker uit.

Het takelen van de zwaarbeschadigde vrachtwagen was een ingewikkelde klus. Maar liefst drie vrachtwagens moesten de truck rechttrekken. Tijdens de klus werd de oprit in Waregem volledig afgesloten, wat zorgde voor een beperkte file.

(Bron: Het Laatste Nieuws)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier