Stroom valt uit bij Le Petit Jardin in Izegem, heel wat voedsel is voor de vuilbak

© BF
Redactie KW

Door een fout van een aannemer die bij de buren aan de slag was, viel de stroom begin deze week uit in restaurant Le Petit Jardin in de Marktstraat. Uitbater Andy Cool merkte die stroompanne woensdagmorgen op en moest heel wat voedsel weggooien.

Toen Andy Cool, uitbater van het nieuwe restaurant Le Petit Jardin, woensdagmorgen aankwam in zijn restaurant in de Marktstraat, merkte hij dat er geen elektriciteit was. “Alles was uitgevallen: de diepvries, de koelkasten. Daarin zat heel wat voedsel voor ons restaurant”, vertelt Cool.

Het was voor hem niet onmiddellijk duidelijk wat precies de oorzaak was van de stroompanne. “Toen ik boven een kijkje ging nemen, zag ik dat de motor van de afzuigingsinstallatie niet meer op het dak stond. Ook de stroomkabel bleek doorgeknipt.”

Voor Andy werd het toen duidelijk wat er precies gebeurd was. “Bij onze buren zijn er serieuze werken aan de gang. De aannemer heeft zich waarschijnlijk serieus vergist.”

Klaarstomen voor vrijdagmiddag

Voor Andy en zijn partner Jill De Coussemaker, die ook meehelpt in het restaurant, is het voorval een serieuze tegenvaller. “Heel wat voedingswaren kunnen we nu natuurlijk niet meer aan de klanten serveren.”

Gisteren stelde het koppel samen met extra krachten alles in het werk om vrijdagmiddag toch de deuren van hun zaak te kunnen openen. “Normaal geven we ‘s morgens ook een ontbijt, dat zal niet lukken. Het zal ons wel normaal lukken om de klanten op vrijdagmiddag te verwelkomen. Gelukkig kunnen we op begrip rekenen van zowel klanten als leveranciers. We nemen onze buren niets kwalijk, zij kunnen hier niets aan doen.

Enkele tegenslagen

Le Petit Jardin is nog maar sinds maart 2018 open. “De voorbije maanden kenden we toch al enkele tegenslagen. Zo was de zaak nog maar net open toen ik een teen brak. We blijven echter enthousiast verder doen. Nu zijn we telkens in de weekends open. Vanaf juni doen we ons uiterste best om van donderdag tot en met maandag open te zijn.”

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier