Storm eist hoge tol in Ichtegem

In de Streulestaat staat een elektriciteitspaal op omvallen. © Foto Coghe
Redactie KW

De Omloop van de Westhoek ‘Memorial Stive Vermaut’ gepland voor zondag 10 maart en die voor het eerst als categorie 1.1 wedstrijd voor dames elite georganiseerd werd, is afgelast.

Door de hevige wind kunnen de organisatoren de veiligheid van de deelneemsters niet garanderen. Overal liggen afgewaaide pannen, takken en omgewaaide bomen op het parcours. Intussen blijft de storm zijn tol eisen. Het beschikbare gemeentepersoneel werd opgevorderd en doet interventies op aanvraag. Zo stortte een muur van de lange schuur in de Bruggestraat in en staat een elektriciteitspaal op omvallen in de Streulestraat. Die straat werd afgesloten voor doorgaand verkeer.

“We hebben een crisiscel opgericht. Een 30-tal personeelsleden van de gemeente, vooral van technische dienst, is in de weer om overal in te springen waar nodig. Ook de politie is druk in de weer om hulp te verlenen. De brandweer is overbelast dus zijn we op dit moment in de eerste plaats op onszelf aangewezen. Voorlopig verloopt alles efficiënt”, aldus Burgemeester Jan Bekaert.

Ook de wielerwedstrijd voor nieuwelingen in Kortemark werd afgelast.

(RI – foto Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier