Storm dwarsboomt voetbalwedstrijd

Redactie KW

De hevige wind teisterde het stadion van Eendracht Wervik, waardoor de topper tegen in vierde provinciale C tegen BS Geluveld moest worden afgelast.

Door stormschade in het voetbalstadion in de Virovioslaan moest de derby tussen Eendracht Wervik B en Blue Star Geluveld in vierde provinciale C zaterdagavond worden afgelast. In het dak van de grote zittribune kwamen enkele kunststofplaten los en waaiden weg. Er vielen gelukkig geen gewonden.

De stormschade was omstreeks 18 uur, zowat een uur voor aanvang van de wedstrijd. De brandweer kwam ter plaatse en had zowat een uur werk om de schade voorlopig te herstellen. Uit veiligheidsoverwegingen werden de kantine en kleedkamers ontruimd. Het hoofdterrein van Eendracht Wervik, de atletiekpiste achter het voetbalstadion en het skatepark in de buurt kunnen de komende dagen niet worden gebruikt.

De eerste wedstrijd van Eendracht Wervik in het nieuw stadion was in november 2012 tegen SK Oostnieuwkerke. De kostprijs van het nieuw voetbalstadion en de nieuwe atletiekpiste bedroeg 4,1 miljoen euro. De stormschade stemt alvast tot nadenken over de constructie.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.