Stier valt landbouwer aan in Wijtschate, echtgenote voorkomt erger

© EF
Redactie KW

Vrijdagvoormiddag raakte de 68-jarige Fernand Dauchy gewond tijdens werkzaamheden op het landbouwbedrijf van zijn zoon Bram. Een stier viel de onfortuinlijke landbouwer aan op het bedrijf dat in de Kraaistraat ligt. Zijn echtgenote kon erger voorkomen door de stier weg te jagen.

Fernand en zijn echtgenote Maria Dejonckheere gaan nog wat helpen op het bedrijf dat hun zoon nu runt. Het was tijdens het overbrengen van de ene box naar de andere dat de stier Fernand aanviel. Het slachtoffer werd tegen een metalen afscherming geworpen, waardoor hij zijn bil brak en weerloos op de grond lag.

Mugheli

Zijn echtgenote greep onmiddellijk in, nam een greep en ging de stier te lijf. Het dier kon zo niet verder dollen met het slachtoffer dat op de grond lag. “Gelukkig ging de stier na enkele prikken achteruit zodat we het dier in een box konden opsluiten”, vertelt Maria.

Ondertussen was de zoon Bram ook ter hulp gekomen en werden de hulpdiensten verwittigd. Omdat er geen mugteam beschikbaar was, kwam de mugheli ter plaatse en werd het slachtoffer naar het Jan Yperman Ziekenhuis vervoerd. Daar werd vastgesteld dat zijn bil gebroken was, maar dat er verder geen inwendige verwondingen waren. “Fernand werd vrijdag in de late namiddag geopereerd en we zijn allemaal blij dat het al bij al meevalt. Het kon veel erger geweest zijn”, besluit Maria. (EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier