Steven ‘Spillie’ Spillebeen zwaargewond na nachtelijk ongeval in Roeselare

De Mercedes van Steven Spillebeen reed aan volle snelheid in op de vrachtwagen van Jeffrey Roos. © JRO
Redactie KW

Vrijdagochtend om 4.30 uur raakte Steven ‘Spillie’ Spillebeen betrokken in een zwaar verkeersongeval in Roeselare. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar verkeert niet in levensgevaar.

Het ongeval gebeurde op de Rijksweg (R32), ter hoogte van het kruispunt met de Meensesteenweg. Oostendenaar Jeffrey Roos was met zijn vrachtwagen op weg om brood te leveren in Roeselare en stond aan de rode verkeerslichten te wachten om het centrum van de stad in te rijden. “Voor mij stond nog een Opel Astra met een Poolse nummerplaat, maar op een gegeven moment voelde ik een zware klap”, reageert hij. “Ik werd uit de vrachtwagen gegooid en volgens de politie werd mijn vrachtwagen zelfs een meter vooruit geduwd.” Zo deelde ook de Opel Astra in de klappen. Die liep echter niet veel schade op en kon na de vaststellingen zijn weg voortzetten.

De wagenvan Spillie was totall loss.
De wagenvan Spillie was totall loss.© JRO

De aanrijder was Steven Spillebeen, beter bekend als Spillie van Big Brother, zegt Jeffrey. “Zijn Mercedes was totall loss en zat zelfs gedeeltelijk onder mijn vrachtwagen. Ik kon hem nog even spreken na het ongeval, maar we werden allebei naar AZ Delta overgebracht voor verzorging.”

“De politie vertelde me dat hij gelukkig niet in levensgevaar verkeert. De klap was immers enorm. Hij moet mijn vrachtwagen nooit opgemerkt hebben, want op geen enkel moment heeft hij afgeremd. Zo is hij met volle snelheid op me ingereden. Volgens de politie is het een wonder is dat Steven de klap heeft overleefd.”

Jeffrey Roos zelf is een tweetal dagen arbeidsongeschikt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier