Spin zorgt voor ongeval

Het ongeval zorgde voor heel wat schade. © CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Bij een kop-staartaanrijding op de Kortrijkse Heerweg in Deerlijk raakten maandagnamiddag 19 oktober drie voertuigen betrokken. Een dame werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht en verklaarde dat ze werd afgeleid door een spin in de wagen.

Rond 16.15 uur vertraagde het verkeer op de Kortrijkse Heerweg, in de richting van Harelbeke. Ter hoogte van de kledijzaak Bel & Bo reed een kleine Volkswagen vol in op het voertuig voor haar, een Opel Insignia. De klap was zo hevig dat ook deze vooruit werd gekatapulteerd in de BMW die voor hem stond. Volgens de bestuurster van de BMW was er wel degelijk sprake van vertraagd verkeer maar was de vertraging ook niet extreem te noemen.

Heel wat schade

Volgens een buurtbewoner, die getuige was van het ongeval, verklaarde de jongedame die aan het stuur van de laatste wagen zat, dat ze werd afgeleid door een spin in de wagen. Uit schrik probeerde ze het insect te doden, waardoor ze geen aandacht schonk aan het verkeer voor haar. De jongedame werd met pijn in de borststreek naar het AZ Groeninge overgebracht.

Zowel haar voertuig als de Opel Insignia liepen heel wat averij op. De schade aan de BMW bleef beperkt. Door het ongeval werd het verkeer op de Kortrijkse Heerweg een tijdlang over 1 rijstrook gebracht, wat voor de nodige hinder zorgde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier