Speedboot spoelt bijna aan op strand Knokke door motorpech

Aan de kustlijn van Knokke is zondag omstreeks 10.30 uur een speedboot bijna aangespoeld op het strand. Door motorpech kon de boot geen kant meer op, waardoor het richting strand dreef.

© MM

De Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst kwam ter plaatse en stelde vast dat er niemand gewond raakte. Ook van paniek aan boord bleek geen sprake. “De boot dreef ter hoogte van de Lippenslaan”, klinkt het bij de VBZR. “Wanneer onze redders ter plaatse kwamen, zagen ze dat de speedboot Honey Rose bijna volledig op het strand lag.” De boot maakte een beetje water, maar zijn eigen bilgespomp kon dit uitpompen.

Met een lange sleeptros werd de boot voorzichtig van het strand getrokken. De strandredders brachten de achtergebleven opvarenden vervolgens eerst aan boord van de reddingsboot. De schipper en een redder bleven aan boord om te voorkomen dat de speedboot tijdens de sleep niet alle kanten op schiet. De speedboot werd uiteindelijk meegenomen richting haven van Zeebrugge. Na een kleine twee uur was de reddingsactie afgelopen.

(MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.