Spectaculair ongeval op Lauwebrug

© (Foto CL)
Christophe Lefebvre

Wie gisteren, in de late namiddag, huiswaarts trok via de brug tussen Lauwe en Wevelgem was er getuige van spectaculaire beelden. Een voertuig ging er overkop en kwam op zijn dak op de rijbaan terecht. Als bij wonder raakte de bestuurder slechts licht gewond.

Het ongeval deed zich voor rond 16 uur. De 25-jarige Mahmoud N, afkomstig uit Menen, reed er met het voertuig van zijn vriend in de richting van Wevelgem. Ter hoogte van de brug raakte hij met de auto, een Toyota Corolla, één van de pijlers van de brug waardoor het voertuig een koprol maakte. Plat op het dak kwam de Toyota uiteindelijk tot stilstand.

Mahmoud kon zelf uit de wagen kruipen en klaagde van pijn aan het rechterbeen. Een collega, die op dat ogenblik toevallig ook daar voorbij kwam, nam de Menenaar mee naar de spoedafdeling van het AZ Menen. Niemand anders raakte bij het ongeval betrokken en het voertuig is rijp voor de schroothoop.

Een tijdlang was een rijstrook onbruikbaar waardoor er al snel een indrukwekkende verkeersknoop ontstond. Het was aanschuiven geblazen vanuit Wevelgem centrum totdat de auto getakeld kon worden. De politie is een onderzoek gestart naar de precieze omstandigheden van het ongeval.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.