Spectaculair ongeval op Kortrijkse ring

De auto belandde uiteindelijk op zijn dak in de berm. © CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Spectaculaire beelden op de R8 nadat een voertuig er woensdagavond op zijn dak terechtkwam. Als bij wonder raakte de chauffeur slechts lichtgewond.

De feiten speelden zich af iets na 23 uur. Om een nog onbekende reden verloor de chauffeur, een dame, de controle over het stuur van haar wagen toen ze op de R8 ter hoogte van de wisselaar bij de Condédreef reed. Het voertuig raakte aan het slippen en kwam zo tegen de vangrails terecht waardoor de auto de lucht werd in gekatapulteerd. De wagen kwam ondersteboven in de berm tot stilstand.

De dame in kwestie, licht gekwetst en in shock, kon zelf uit haar auto klauteren en werd meteen opgevangen door de hulpdiensten, opgebeld door getuigen van het ongeval. Niemand anders raakte bij het ongeval betrokken en tot ieders verbazing leken de verwondingen van de chauffeur eveneens mee te vallen.

De politie startte meteen een onderzoek naar de precieze omstandigheden van het ongeval, al werd de piste van snelheid meteen naar voren geschoven als meest voor de hand liggend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier