Slecht wegdek op Grintweg in Zandvoorde veroorzaakt zwaar ongeval

© DJ
Redactie KW

De Grintweg in Zandvoorde wordt vanaf volgende maand volledig heraangelegd. Niets te vroeg, zo bleek woensdag opnieuw. Een wagen belandde er door het slechte wegdek tussen de bomen. Eerder waren er al klachten over schade aan schokdempers of gescheurde banden.

De erbarmelijke staat van de Grintweg is al langer dan vandaag. Wie van de Gistelsesteenweg de straat inrijdt, ziet een bord ‘weg in slechte staat’, boven de toegelaten snelheid: slechts dertig kilometer per uur. Momenteel is de Grintweg echter één van de weinige mogelijkheden om Zandvoorde te verlaten of binnen te rijden. Door werken is de op- en afrit van de autosnelweg in Zandvoorde momenteel afgesloten én op de brug over de snelweg en in de Zandvoordestraat staan verkeerslichten.

De afgelopen dagen klaagden heel wat inwoners dan ook het slechte wegdek aan op sociale media. Vooral tussen de brug van de Groene 62 en de Gistelsesteenweg ligt het wegdek er erbarmelijk bij. Op sommige plaatsen is er in het midden van de baan een niveauverschil tot vijftien centimeter. Er zijn ook heel wat kraken en wegverzakkingen. Verschillende autobestuurder klaagden al over schade aan schokdempers, en kapot gescheurde banden. “Vorige week moesten ze nog een nieuwe verlichtingspaal plaatsen, omdat er een auto was tegen gereden”, zegt een buurtbewoner uit de Grintweg. Heel wat Zandvoordenaars uitten de afgelopen dagen hun bezorgdheid. “Hier gebeuren nog ongelukken“, klonk het.

Slecht wegdek op Grintweg in Zandvoorde veroorzaakt zwaar ongeval
© DJ

Woensdag was het zover. Een jonge vrouw, die op weg was naar werk in Zandvoorde, verloor er door een wegverzakking de controle over het stuur en belandde tussen de bomen. De klap was enorm. Haar wagen is totaal vernield, en ook enkele boompjes, het struikgewas, en de omheining van een boerderij moest eraan geloven. “Ik verloor de controle door een diepe wegverzakking, belandde op het ander rijvak, waar ik net nog een boom kon ontwijken. Maar door dat manoever spinde mijn wagen, en belandde ik opnieuw aan de andere kant van de weg in het struikgewas”, getuigt de bestuurster. Ze kon zelf uit haar wagen klauteren, en raakte gelukkig slechts lichtgewond. “Ik heb pijn aan mijn hoofd en mijn knie. Aan mijn polsen zijn er kleine verwondingen door het opengaan van de airbags. Mijn vader voert me straks naar het ziekenhuis”.

Het ongeval deed opnieuw heel wat stop opwaaien op sociale media. “De weg is onveilig en onberijdbaar”, klinkt het. Gevolgd door een prangende vraag: wanneer wordt de straat heraangelegd? “Volgende maand”, reageert schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Björn Anseeuw (N-VA), die op de hoogte is van de slechte staat van de Grintweg. “Dat is al jaren zo. Maar we moesten wachten tot de ruwbouw van het crematorium af was. Het is weinig zinvol een nieuwe straat aan te leggen, die dan meteen door het zwaar verkeer al aangetast wordt”. De voorbereidingswerken starten op 14 oktober, waarbij er beurtelings verkeer zal zijn met verkeerslichten. “In januari start de aanleg van het fietspad, in maart het eerste stuk rijweg van de Gistelsesteenweg tot aan de Groene 62, en in mei het laatste stuk tot aan de Karperstraat. Het is de bedoeling om tegen het bouwverlof 2020 een volledig nieuwe Grintweg te hebben“, aldus nog schepen Anseeuw.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier