Serene uitvaart van Cindy Vanhilderson, ondanks aanwezigheid Geert G.

Redactie KW

In de aula van crematorium Blauwe Toren in Brugge werd maandagvoormiddag afscheid genomen van Cindy Vanhilderson. Het lichaam van de vrouw uit Zwankendamme werd vorige week, na het carnaval in Lissewege, gevonden in een ondiepe beek nabij haar huis.

Nog steeds weten de familie en vrienden niet wat er met de 41-jarige Cindy Vanhilderson is gebeurd. Was het moord? Wat het een wanhoopspoging? Was het een ongeval? Die vraag houdt heel wat mensen in de ban. Dat was maandagvoormiddag ook te merken. De aula van crematorium de Blauwe Toren in Brugge zat stampvol. Meer dan de helft van de aanwezigen moest de vrijzinnige uitvaart van Cindy Vanhilderson rechtstaand volgen.

Ook Geert G. aanwezig

Onder de vele aanwezigen ook Geert G., de man van wie Cindy Vanhilderson wilde scheiden en die na het vinden van het lichaam 48 uur werd vastgehouden voor verhoor. De ouders en de dochter van Cindy Vanhilderson hadden hem, net zoals haar nieuwe vriend/minnaar Luc L., uitdrukkelijk gevraagd om niet af te komen. Zijn aanwezigheid zorgde dan ook voor spanningen. Toen de begrafenisondernemer de familie naar voren riep, twijfelde Geert G. – die een aangeslagen indruk maakte – om mee te gaan. Uiteindelijk heeft hij zich afzijdig gehouden en werd het een serene uitvaart. Samen met zijn vrienden en familie bleef hij als allerlaatste in de aula, om dan afscheid te nemen van zijn echtgenote en via een andere uitgang de aula te verlaten. Zo kwam hij niet in contact met haar ouders en dochter.

Clouseau

Op de tonen van ‘Afscheid van en vriend’, een nummer van een van Cindy’s lievelingsgroepen Clouseau, werd de uitvaart gestart. Daarna volgde het verhaal van het leven van Cindy, die omschreven werd als een energieke en avontuurlijke vrouw, die evenwel ook veel mindere periodes heeft gekend. Tijdens de teksten werd maar heel kort stilgestaan bij haar mysterieus overlijden. “We weten niet wat er met je is gebeurd. Of we weten het nóg niet”, klonk het.

Daarna las dochter Kim Vanhilderson een eigen geschreven brief aan haar moeder voor. Op de tonen van ‘Kon ik maar even bij je zijn’ van Gordon en ‘Still loving you’ van Scopions – muziek die gekozen werd door zoon Kenny – mochten de aanwezigen een bloem of een rozenblaadje op de bleekbruine kist van Cindy Vanhilderson leggen, als laatste groet.

(ON)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier