Scootmobiel brandt volledig uit tijdens oplaadbeurt

Redactie KW

Langs de Leopold I-laan in Brugge brandde in de nacht van maandag op dinsdag een scootmobiel helemaal uit. Een drama voor eigenaar Johan Corthout (69). “Die scootmobiel is mijn voeten. Elke dag was ik ermee op weg”, zegt de mindervalide man.

Johan Corthout (69) was maandagnacht aan het slapen in zijn appartement in de Leopold I-laan in Brugge. Omstreeks 4.30 uur werd hij wakker. Opgeschrikt door vallende glasscherven. “Ik stond op en ging kijken. Toen zag ik de vlammen aan het raam. Ik heb uiteraard meteen de brandweer gebeld.”

De scootmobiel van Johan stond op het trottoir tegen de gevel van het appartement op te laden. Maar die vatte vuur en de vlammen sloegen meteen behoorlijk hoog. Het raam barstte en ook de gevel van het appartement werd zwart geblakerd. De brandweer kreeg het vuur wel snel onder controle, maar kon niet verhinderen dat de scootmobiel helemaal uitbrandde. De brandweer plaatste een houten paneel tegen het raam van Johan.

Lees verder onder de foto

Scootmobiel brandt volledig uit tijdens oplaadbeurt

Die kijkt z’n scootmobiel een dag later met lede ogen aan. De zestiger is zeer moeilijk te been en was dan ook afhankelijk van zijn vervoersmiddel. “Boodschappen doen, naar het park gaan… Ik deed er eigenlijk alles mee. Elke dag was ik ermee op weg. Mijn voeten willen niet mee, dus ik ben heel afhankelijk van die scootmobiel. Nu moet ik andere mensen vragen om me te voeren.”

Johan woont nog maar een maand in zijn appartement. Omdat de scootmobiel nog niet binnen kon, laadde hij die met een kabel door het raam op. Een geluk bij een ongeluk, noemt hij het nu zelf. “Stel je maar eens voor dat dat gebeurde terwijl die binnen stond. Dat zou pas een heel drama geweest zijn.”

Verzekering

“Ik heb die scootmobiel ondertussen zo’n drie jaar. En er zit nog maar pas een nieuwe accu op. Ik begrijp dus echt niet hoe het kon gebeuren. Binnen is er wel een beetje rookschade en ruikt het naar rook. Maar dat valt eigenlijk best goed mee.”

Johan hoopt vooral dat hij snel een nieuwe scooter kan hebben en zijn mobiliteit terugkrijgt. Al zal dat van de verzekering afhangen. “Ik hoop wel dat dat snel geregeld kan worden. En dat ik een nieuwe kan krijgen. Zonder die scootmobiel ben ik van alles en iedereen afhankelijk. Ik heb die echt nodig voor m’n eigen vrijheid.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier