Schuur ingestort in Damme, Kerkstraat opnieuw open voor verkeer

© JVM
Redactie KW

Een paar felle rukwinden deden zondagavond het dak van een oude schuur in de Kerkstraat in Damme instorten. Bij daglicht is pas goed te zien wat er overblijft van de schuur.

De volledige achtermuur is samen met het dak naar beneden gekomen. Op de boerderij is niemand aanwezig. De bejaarde eigenaar verblijft in een verzorgingscentrum. Het dak van de schuur van de enige boerderij in het centrum van Damme begaf het zondagavond rond 21.30 uur door een paar felle rukwinden. De brandweer kwam ter plaatse, maar kon weinig beginnen.

Omdat het hele gebouw door het instorten van het dak instabiel is en de zijgevel van de schuur mogelijk op de straat zou kunnen terechtkomen, werd de Kerkstraat op bevel van de burgemeester, die de situatie ter plaatse kwam bekijken, ter hoogte van de schuur in beide richtingen voor alle verkeer afgesloten. In de loop van de dag wordt beslist wat er met de zijmuur, die dreigt om te vallen, moet gebeuren.

“Er was niemand aanwezig bij of in de schuur op het moment van het instorten. Er zijn dus ook geen slachtoffers. De schuur maakt deel uit van een boerenerf waar momenteel geen activiteit of bewoning meer is“, stelt burgemeester Joachim Coens. “De landbouwer die er tot voor kort boerde en woonde was zelf geen eigenaar van het erf met woning en schuur. De eigenaar is een bouw- en projectontwikkelingsgroep. De Kerkstraat werd ter hoogte van de schuur nog afgesloten voor alle verkeer, ook voor voetgangers en fietsers, maar is ondertussen opnieuw opengesteld. Het is niet de bedoeling de gehele gevel aan de straatzijde af te breken. Er zal wel voor gezorgd worden dat de situatie veilig en stabiel is.”

Schuur ingestort in Damme, Kerkstraat opnieuw open voor verkeer
© JVM

Ondertussen is de topgevel van de muur aan de straatkant wel afgebroken.

https://www.youtube.com/watch?v=oNcsEskodLw

(JVM/PDV-foto JVM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.