Schuimbad veroorzaakt irritatie aan ogen bij tiental Kuurnse kinderen

© BRU
Redactie KW

Het schuimbad dat afgelopen zondag terug te vinden was op de heldendag van de brandweer en het Rode Kruis in Kuurne heeft bij een tiental kinderen voor irritatie gezorgd aan de ogen. De plaatselijke Rode Kruispost kon vrij snel de symptomen bij enkele van de slachtoffertjes verhelpen, maar een viertal kinderen werden voor verdere verzorging naar de spoed gebracht.

“Vermoedelijk heeft het zonnige weer in combinatie met het schuim, dat trouwens al dertig jaar lang wordt gebruikt om dergelijke schuimbaden te vullen en biologisch afbreekbaar is, deze oogirritaties veroorzaakt”, vertelt burgemeester Francis Benoit.

“Ook tijdens de Kinderfoor het weekend ervoor werd dergelijk schuim gebruikt en toen waren er geen problemen. Dat het zou gaan om hetzelfde type schuim dat ook door de brandweer wordt gebruikt tijdens interventies, kan ik alvast ontkennen, aangezien dat een volledig andere samenstelling kent. Dat deze kinderen irritaties ondervonden aan de ogen na het spelen in het schuim, betreuren we alvast. Het was mooi weer en misschien heeft men zich nadien te weinig afgespoeld na het lang spelen in het schuim, wie zal het zeggen.”

“Alle schuimproducten en zepen kunnen trouwens irritaties veroorzaken als ze opdrogen en er dus te weinig gespoeld wordt, ook diegene die we gebruiken in de badkamer. We trekken er zeker onze lessen uit voor de toekomst“, besluit Benoit. Ondanks de irritaties aan de ogen zullen de jonge slachtoffertjes die allen tussen de 6 en 10 jaar waren geen blijvende schade overhouden.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier