Sandy (40) overleeft buiteling na aquaplaning langs E403 niet

© BF
Redactie KW

Donderdagavond gebeurde er een ongeval langs de E403 richting Brugge. De bestuurder werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis maar overleed daar aan zijn verwondingen.

De automobilist die donderdagavond langs de E403 in Ardooie samen met zijn tienerzoon en vriendin van de weg afging en enkele meters lager naar beneden donderde, is uiteindelijk in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Sandy Spiessens (40) uit Avelgem was op weg om zijn zoontje Yoran (11) naar zijn ex in Zwevezele (Wingene) te brengen. “Een geweldige papa en werknemer”, klinkt het bij nabestaanden.

Iets over half acht was Sandy samen met zijn vriendin Angeliki Bazia en tienerzoon Yoran vanuit zijn woonplaats Avelgem op weg om zijn zoon naar zijn ex in Wingene te brengen. Hij reed met de wagen in de richting van Brugge toen iets voorbij de oprit in Ardooie een vrouw met een Mercedes op het natte wegdek aan het slippen ging en zijn voertuig aantikte. Daardoor ging ook Sandy aan het slippen, raakte van de weg af en tuimelde enkele meters naar beneden. De 11-jarige zoon raakte zelf uit het verhakkelde voertuig, ook de vriendin bleef gespaard van zware verwondingen en mag vrijdag wellicht het ziekenhuis al verlaten.

Voor Sandy Spiessens had de klap kwalijkere gevolgen. De toegesnelde brandweer kon hem snel bevrijden maar nog vooraleer hij naar het ziekenhuis overgebracht kon worden, moest hij al gereanimeerd worden. In het ziekenhuis overleed hij uiteindelijk aan de opgelopen verwondingen. “Een enorme klap voor ons bedrijf maar in de eerste plaats voor zijn familie”, aldus zijn werkgever Mario Vandewalle van sanitair bedrijf Vandewalle uit Kortrijk. “Sandy was een toffe gast en een superwerknemer. We zijn slechts met 3 en vormden dus een hecht team. Het wordt niet gemakkelijk om zijn verlies te verwerken.”

Vader Frank Spiessens uit Vichte was nog te fel aangedaan om uitgebreid te reageren. “We zijn allemaal nog in shock”, zegt hij. “Een stom ongeval heeft zware gevolgen. Met mijn kleinzoon gaat alles goed, ook de vriendin zal snel het ziekenhuis mogen verlaten.” Sinds enkele jaren had Sandy bij Angeliki nieuw (liefdes-)geluk gevonden. “Je maakte haar zo gelukkig en was zo’n goede vader voor je kinderen. Samen vormden jullie een prachtig gezinnetje”, aldus een vriendin. Sandy was ook een fervent voetballiefhebber. Hij laat naast zoon Yoran (11) ook zijn andere zoon Jorben (16) achter.

Het ongeval op die plek langs de E403 in Ardooie is niet het eerste incident bij regenweer de voorbije jaren. Het wegdek krijgt dan telkens met aquaplanning te kampen. “Er staat bijna geen enkele boom langs de kant meer recht door auto’s die op het natte wegdek van de baan zijn afgegaan”, klonk het eerder al plastisch bij een buurtbewoonster die in de buurt van de snelweg woont. Het wegdek vertoont al dwarsdoorsneden in een poging om het water beter te doen wegvloeien, tevergeefs. Op 18 februari 2010 kwamen op dezelfde plaats Willem Lagae (20) en Lukas Mostaert (19), twee vrienden uit Lendelede, om het leven. Ze kregen autopech en werden gegrepen door een wagen die door aquaplanning aan het slippen ging en de twee jongeren langs de kant van de snelweg wegmaaide.

(BF/OV/LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier