Ruben is een jaar na kettingbotsing op A19 nog steeds werkonbekwaam

Redactie KW

Ruim een jaar nadat Ruben Pattyn (33) gewond raakte bij de zware kettingbotsing op de A19 in Zonnebeke is hij nog steeds werkonbekwaam. Een geraakte pees in de schouder is de boosdoener.

Ruben was op 3 december 2013 een van de 67 gewonden bij de kettingbotsing op de A19 in Zonnebeke. Hij brak zijn linkerbovenarm op zes plaatsen en zijn schouder was uit de kom. Bij het opnieuw in de kom brengen van de schouder werd een pees geraakt waarmee Ruben tot op vandaag nog steeds sukkelt. Meer dan een jaar na het ongeval is hij nog steeds werkonbekwaam.

Hulpdiensten

Ruben heeft alleen maar lof voor de hulpdiensten. “Het was een slager uit Zonnebeke, die ook brandweerman is, die me uit het wrak heeft gehaald”, zegt Ruben. “De meeste hulpverleners heb ik achteraf nog gezien. Of zij hebben mij gezien, want ik zou ze nooit herkend hebben. Ik heb ze ook allemaal mijn verontschuldigingen aangeboden want ik het hen de huid vol gescholden. Tja, ik had heel veel pijn en dan kan je al eens je zelfbeheersing verliezen. Maar ze zeiden dat ik niet de eerste was die dat deed.”

“Goeie werkgever”

Meer dan een jaar na het ongeval kan Ruben nog altijd niet werken. “Mijn arm die op zes plaatsen gebroken was, was redelijk snel genezen, maar het probleem is nog steeds die pees in mijn rechterschouder. Ik werk bij Valcke Prefab en mag van geluk spreken dat het zo’n goeie werkgever is.”

(TOGH – foto TOGH)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier