Proces doodrijder Saar Gevaert uitgesteld ‘omdat hij door verhuis niet op de hoogte was’

Redactie KW

Het proces tegen Miguel V. is uitgesteld naar 16 april.

De 33-jarige man die in december 2015 in Gits fietsster Saar Gevaert (15) dood reed maar zich vandaag voor de politierechtbank in Kortrijk moest verantwoorden voor een ongeval met vluchtmisdrijf in Ledegem op 10 november vorig jaar, is uitgesteld naar 16 april. De man zelf was niet aanwezig, zijn advocaat vroeg uitstel omdat Miguel V. door een verhuis niet officieel op de hoogte was van de dagvaarding.

Tussen het vonnis over het dodelijke ongeval in eerste aanleg en de uitspraak in beroep raakte Miguel V. zonder rijbewijs met de wagen van zijn vriendin in Ledegem van de weg af. Hij belandde tegen een elektriciteitspaal en in de gracht. Net als bij het dodelijke ongeval met Saar Gevaert pleegde hij vluchtmisdrijf. Pas twee dagen later kon hij verhoord worden. Het zorgde er voor dat hij opnieuw gedagvaard werd voor een ongeval met vluchtmisdrijf. Dat schoot bij de nabestaanden van Saar Gevaert in het verkeerde keelgat omdat het volgens hen de indruk gaf dat hij niets geleerd had uit het ongeval met Saar.

Ondertussen is Miguel V. verhuisd. Dat zorgde er voor dat hij de officiële dagvaarding niet in de brievenbus kreeg. Toch daagde zijn advocaat vandaag voor de politierechter op, weliswaar om een uitstel te vragen.

Voor het ongeval met Saar kreeg Miguel V. uiteindelijk in beroep op 24 november vorig jaar een rijverbod van tien jaar en twee maanden en een voorwaardelijke celstraf van drie jaar en één maand.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.