Politie start onderzoek na brand in tent van sprookjesfestival ‘Er was eens…’

De schade is enorm. © DJ
Redactie KW

Een van de tenten van het sprookjesfestival ‘Er was eens…’ in Oostende is in de nacht van zondag op maandag volledig uitgebrand. Kwaad opzet wordt niet uitgesloten. Het programma van het evenement gaat gewoon door.

De brand ontstond rond 3 uur in de tent van het Verteltheater in het Leopoldpark. Het waren bewakingsagenten van Toerisme Oostende die het vuur opmerkten. “Ze hadden geknetter gehoord en dingen horen vallen. Toen ze gingen kijken naar de tent stond die in lichterlaaie“, zegt Vincent Drouard van Toerisme Oostende.

De bewakingsagenten verwittigden meteen de hulpdiensten. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de brand oversloeg op onder andere een foodtruck van het event. De schade is evenwel enorm. “De tent is volledig vernield, dus ook de decoraties, de geluidsinstallatie, de verlichting en de technische uitrustingen”, zegt Drouard.

De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. Kwaad opzet wordt niet uitgesloten. “Door onvoorziene omstandigheden moeten we de volgende dagen sleutelen aan ons programma. Na het nieuws van de brand zijn we meteen op zoek gegaan naar een oplossing en die hebben we ook gevonden. De acts van het ‘Verteltheater’ zullen afwisselend geprogrammeerd worden met het ‘Familietheater’. Als bezoeker hoef je dus niets te missen van het oorspronkelijke programma. Een bezoekje is nog mogelijk tot en met 31 oktober”, aldus Peter Craeymeersch, directeur van Toerisme Oostende.

(DJ)

Er was eens… is nog tot 31 oktober dagelijks open van 14 tot 18 uur. Je vindt er verschillende magische straatacts, theatervoorstellingen, workshops, verhalen en nog veel meer. Op donderdag 31 oktober kan je tussen 18 en 20 uur genieten van een supergezellige nocturne. Alle activiteiten zijn volledig gratis en kunnen niet gereserveerd worden. ‘Er was eens…’ vindt plaats in het Leopoldpark.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier