Politie speelt even voor brandweer bij voertuigbrand op afrit van de E40 in Gistel

Het voertuig was snel onder controle, maar het voertuig liep grote schade op. © BB
Redactie KW

Twee politiemannen van de politiezone Kouter traden dinsdagmorgen op als brandweerman toen er een oproep binnenkwam van een voertuigbrand aan de E40 in Gistel. Ze konden voorkomen dat de auto helemaal in lichterlaaie stond en spoten de brandblussers van in de combi volledig leeg.

Een Mercedes GL begon rond 07.45 uur hevig te roken op de autosnelweg richting Calais. De bestuurder kon nog net afrijden in Gistel, maar moest ter hoogte van de verkeerslichten aan de N33 uit de wagen stappen omdat de vlammen van onder de motorkap sloegen. “Onze patrouille was in de buurt verkeerscontroles aan het uitvoeren en was als eerste ter plaatse. Ze hebben de brandblussers van in de combi leeggespoten in de motorkap. Daarna nam de brandweer het over”, zegt woordvoerster Annemie Wittesaele van de Lokale Politie Kouter (Gistel, Torhout, Ichtegem, Oudenburg en Jabbeke).

Het vuur woedde hevig in het motorcompartiment en de vlammen waren nog niet verdwenen na de eerste bluspoging. “Toen wij aankwamen, waren er nog steeds vlammen zichtbaar. We hadden het vuur snel onder controle, maar het voertuig liep grote schade op. Zonder het ingrijpen van de politie was het voertuig wellicht volledig uitgebrand”, reageert majoor Frank Vanhixe van de brandweerpost Gistel. Volgens hem ontstond het vuur door een technisch defect. De auto werd getakeld en rond 09.45 uur was de weg opnieuw vrij.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier