Politie houdt opnieuw zoekactie naar vermiste Jaak Perquy in Moerkerke

Politiemensen zoeken naar de vermiste Jaak Perquy. © foto PDV
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

In Moerkerke bij Damme hebben de scheepvaartpolitie en de cel Vermiste Personen van de federale politie opnieuw een zoekactie gehouden. Ze zochten in het Leopold- en het Schipdonkkanaal naar Jaak Perquy uit Maldegem, die al sinds 10 januari vermist is.

Dinsdag hield de politie een nieuwe zoekactie naar Jaak Perquy uit Donk (Maldegem), van wie er sinds donderdag 10 januari niks meer vernomen werd. Er werd gezocht tussen de restaurants Siphon en In de Groene Wandeling en later ook in de omgeving van de Molentjesbrug.

De scheepvaartpolitie en de cel Vermiste Personen van de federale politie zochten met bootjes en sonartechnologie in het water van de parallel lopende kanalen. Duikers stonden paraat om in actie te schieten. “Maar dat het water in korte tijd met anderhalve meter gezakt is, maakt het er voor ons niet gemakkelijker op om te zoeken”, zegt Alain Remue. “Zo hebben we immers meer last van slib en modder.”

Rond 15 uur werd de zoektocht gestaakt. Als er geen nieuwe elementen opduiken, zal er niet meer gezocht worden in en rond de kanalen. Er is hoe dan ook nog maar weinig hoop om de man levend en wel terug te vinden, want er zijn volgens bronnen bij het onderzoek voldoende redenen om aan te nemen dat er sprake is vaneen wanhoopsdaad. De man zou een afscheidsbrief achtergelaten hebben. (PDV)

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 of www.zelfmoord1813.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier