Politie en parket gaan uit van moord in De Panne: drie verdachten opgepakt, slachtoffer is Belg (32)

© JTV
Redactie KW

De Sloepenlaan in De Panne, een zijstraat van de Zeelaan, werd omstreeks 6 uur deze morgen volledig afgesloten nadat er een persoon op de stoep dood werd aangetroffen. Politie en parket gaan uit van een moord. Het slachtoffer is een 32-jarige Belg.

De politie werd rond 6 uur donderdagmorgen opgeroepen. In het portaal van het kapsalon werd een lichaam aangetroffen te midden van een plas bloed. Het slachtoffer betreft een Belg geboren in 1988. Hij werd met zes à zeven messteken om het leven gebracht. De politie pakte volgens getuigen van het appartement aan de overkant de kapper op, een Marokkaanse barbier. Een half uur later werd ook een vrouw naar buiten gebracht. De vrouw werd eerst in de ambulance gecheckt op verwondingen en vervolgens ook geboeid meegenomen. Er werd ook nog een derde verdachte gearresteerd.

Volgens buren was er de voorbije maanden al geregeld herrie in en voor de deur van het kapsalon. Ook de eigenaar van het pand bevestigt dat. Volgens de man werd een half jaar geleden al een raam van het kapsalon ingeslagen. Sinds augustus 2019 verhuurt hij het kapsalon aan de barbier, toen afkomstig uit Willebroek maar momenteel woonachtig in de Zeelaan in De Panne. “Ik ken hem eigenlijk niet goed. Hij betaalde steeds op tijd de huur, telkens contant. Enkel voor de maand augustus moest hij nog betalen. Hij was al enkele dagen te laat”, aldus de eigenaar.

Drugsmilieu

Verschillende ingewijden spreken over een mogelijke afrekening in het drugsmilieu. Buren van het kapsalon stellen dat de barbier in kwestie vaak onder invloed van drugs was en zijn werk niet naar behoren uitoefende. “Ik ben er één keer geweest en ben nooit meer teruggegaan. Mijn haar was scheef geknipt”, klinkt het. Personeel van een naastgelegen handelszaak zegt dan weer dat het er een komen en gaan was van louche figuren die hun haar niet eens lieten knippen.

Drie verdachten werden gearresteerd en worden verhoord. Het verder onderzoek is nu in handen van de recherche Westkust onder leiding van de onderzoeksrechter te Veurne. Naar de precieze omstandigheden en het motief wordt verder onderzoek gevoerd. (JTV/BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier