Personenwagen in de vlammen op, jong koppeltje ongedeerd

© CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Maandagmiddag ging een personenwagen in vlammen op, op de E403 in de richting van Brugge. Beide inzittenden konden ongedeerd ontkomen maar de auto werd herleid tot een smeulend karkas.

Het jonge koppeltje, afkomstig uit het Franse Maubeuge, besloot om op hun vrije dag een uitstapje naar zee te maken. “We hadden onze zinnen gezet op Koksijde en hadden natuurlijk eerst gekeken of het er niet te druk was en hoe het met de coronamaatregelen zat” klinkt het bij de jongedame. “Toen we door de tunnel onder het vliegveld reden, zagen we dat er rook vanonder onze Peugeot kwam. Mijn partner besloot om niet in de tunnel te stoppen omdat dit te gevaarlijk was en we reden verder tot we op de pechstrook konden parkeren. We dachten eigenlijk dat we problemen hadden met een van onze banden.”

Zeer snel in lichterlaaie

Uiteindelijk bleek het niet te gaan om een probleem met de banden maar een technisch mankement aan de motor. “Mijn vriend vroeg me om te blijven zitten, terwijl hij de banden zou controleren”, gaat de dame verder. “Enkele seconden later zag ik de vlammen al vanonder de motorkap komen. Ik greep wat ik grijpen kon en sprong meteen uit de wagen. Terwijl we de brandweer verwittigden, stond onze auto al in lichterlaaie. Ik hoorde dat het om een technisch probleem zou gaan. Zelf ken ik er niets van maar nergens op het dashboard ging een lampje branden, anders waren we zelfs niet eens van thuis vertrokken. Beiden zijn we veilig en wel weggeraakt maar we zijn natuurlijk hevig geschrokken.”

Om de brand te kunnen doven werden tweerijvakken van de E403 afgesloten, wat meteen heel wat verkeershinder veroorzaakte. De rookpluim was kilometers ver zichtbaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier