Persfotograaf ontdekt brand en kan brandweer verwittigen, niemand raakt gewond

Redactie KW

De man was dinsdagnamidda onderweg tussen Le Bizet en Ploegsteert toen hij een beginnende brand aan een woning bemerkte.

Ter hoogte van een woning in de Rue d’Armentières in Ploegsteert merkte de fotograaf ongewone rookontwikkeling op. De man checkte meteen de achterzijde van de woning en zag dat het om een beginnende brand ging. De brandweer werd gealarmeerd en meteen werden 2 posten van de zone Wallone Picarde ter plaatse gestuurd.

De post Ploegsteert, op 500 meter gevestigd van de brand, was snel ter plaatse en begon meteen aan de bluswerken. Ook de volledig post Komen kwam naar de plaats van het onheil. Samen bestreden ze de brand die zich ondertussen verder verspreid had op de bovenverdieping. Na enige tijd drongen de vlammen ook door het dak. De brandweerdiensten bestreden zowel van buitenaf alsook van binnenuit de brand. Na een goed uur was deze onder controle.

De woning liep boven zware brandschade op. De benedenverdieping kreeg het zwaar te verduren door het bluswater en de rook. Met de feestdagen in het vooruitzicht moet de familie uitkijken naar een ander onderkomen. De vrouw kwam ter plaatse was erg emotioneel aangedaan. Gelukkig vielen er geen gewonden. Naar de juiste oorzaak moet nog gezocht worden.

(NFG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier