Pas ingeschreven oldtimer vliegt in brand, alerte brandweerman grijpt in

Redactie KW

Een toevallig passerende en alerte brandweer kon zondagavond voorkomen dat een net ingeschreven BMW oldtimer uitbrandde aan het station van Kortemark. Met een brandblusser werd het vuur onder de motorkap geblust. “Een domper, de auto was net volledig in orde gezet”, zuchten Yves en Lien uit Hooglede.

Het koppel was naar Bar La Gare achter het station van Kortemark afgezakt voor een avondje uit. Dat deden de 35-jarige Yves Vermeersch en de 26-jarige Lien Deceuninck wel al eerder maar het was de eerste keer dat ze hun BMW E21 316 oldtimer uit 1981 mee hadden. De 40-jarige auto was nog maar eind vorige week gekeurd en pas vrijdag kreeg Yves de oldtimer-nummerplaten opgestuurd. Het was dus een van de eerste ritjes met de cabrio voor het koppel.

Dank aan brandweerman

“We waren met twee wagens naar Bar La Gare gereden en zouden de tweede wagen laten staan en samen met de oldtimer terugkeren”, zeggen Yves en Lien. “Op het moment dat we net wilden wegrijden rond 21.30 uur kwam een man op ons af gelopen. Hij had vooraan de auto een vlam gezien van onder de motorkap. Die was voor ons zelf niet zichtbaar. Stomverbaasd zetten we de auto meteen aan de kant en merkten we inderdaad vuur onder de motorkap. Die man bleek toevallig een passerende brandweerman te zijn op weg naar Bar La Gare. Hij nam de brandblusser uit zijn wagen, we openden de motorkap en hij bluste het vuur. Daarna kwam de brandweer van Kortemark nog langs voor een controle maar intussen was alles al geblust. Wat een geluk dat die brandweerman zo alert was. Hadden we even verder gereden, dan zou de wagen wellicht snel in lichterlaaie gestaan hebben.”

Ritjes naar Cap Blanc-Nez

De brand bezorgt het koppel wel een slecht gevoel. De auto met bijna 300.000 kilometer op de tellers was net volledig nagezien. “Ik ben een oldtimerliefhebber en had deze wagen altijd al willen hebben”, zucht Yves. “Hij was de afgelopen weken volledig op orde gezet. De wagen zelf kostte ongeveer 10.000 euro met de kosten erbij. Hoe deze brand dan plots kon ontstaan, is me ook een raadsel. Hopelijk valt het nog te herstellen. Maar onze geplande ritjes deze zomer met de oldtimer naar Cap Blanc-Nez kunnen we nu wel vergeten”, besluit het koppel. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier