Het parket van Kortrijk maakte donderdagmiddag de eerste onderzoeksresultaten bekend. "Daaruit blijkt dat bij de vliegtuigcrash in Wevelgem kwaad opzet nagenoeg zeker kan worden uitgesloten", klinkt het in een mededeling. "Alles wijst er voorlopig op dat de crash te wijten is aan een verkeerde manoeuvre van de piloot bij het optrekken van de banner."

Piloot Hannes Decleer van het Wevelgemse luchtvaartbedrijf Propeller ging dinsdagnamiddag met zo'n reclamebanner boven Waregem Koerse vliegen. Bij het oppikken van het spandoek ging het fout. De 34-jarige Bruggeling kwam met zijn vliegtuig met een harde klap tegen de grond terecht en overleed ter plaatse. Volgens het parket was de piloot op slag dood.

Het parket van Kortrijk maakte donderdagmiddag de eerste onderzoeksresultaten bekend. "Daaruit blijkt dat bij de vliegtuigcrash in Wevelgem kwaad opzet nagenoeg zeker kan worden uitgesloten", klinkt het in een mededeling. "Alles wijst er voorlopig op dat de crash te wijten is aan een verkeerde manoeuvre van de piloot bij het optrekken van de banner."Piloot Hannes Decleer van het Wevelgemse luchtvaartbedrijf Propeller ging dinsdagnamiddag met zo'n reclamebanner boven Waregem Koerse vliegen. Bij het oppikken van het spandoek ging het fout. De 34-jarige Bruggeling kwam met zijn vliegtuig met een harde klap tegen de grond terecht en overleed ter plaatse. Volgens het parket was de piloot op slag dood.