Panikerende buurvrouw belt brandweer voor woningbrand die er geen is

© CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Dinsdagvoormiddag rukten de hulpdiensten massaal uit voor een woningbrand in de Verenigde-Natiënlaan. Ter plaatse bleek het te gaan om een combinatie van een rokende kachel en een panikerende buur.

Verschillende brandweerwagens, politie in anonieme wagens en de volledige buurt die op straat kwam om het spektakel gade te slaan. De oproep die iets na half elf de noodcentrale bereikte, was dan ook duidelijk: brand in de straat.

Op het adres troffen de brandweerlieden geschrokken bewoners aan maar van brand was geen sprake. “Blijkbaar ging het hier over een paniekerige reactie van een van de buren” klinkt het bij de officier ter plaatse. “De bewoners van de woning kregen koud en staken hun kachel opnieuw aan. Door slechte verluchting vulde hun living zich met wat rook en die rook vond zijn weg naar de aanpalende woning. De dame die er verblijft, raakte in paniek en belde meteen de brandweer met het bericht dat de woning van de buren in brand stond.”

De interventie kon op heel wat belangstelling rekenen en de straat werd eveneens een tijdlang voor het verkeer afgesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier