Oververhitte motor zorgt voor beperkte hinder op E17

De auto kon gevrijwaard worden maar het motorblok raakte wel beschadigd. © CL
Redactie KW

Een familiebezoek in België einde voor een Franse familie in mineur. Hun voertuig moest aan de kant nadat het op de E17 in Aalbeke vuur had gevat. Niemand raakte gewond en ook de verkeershinder bleef beperkt.

Het waren de inzittenden van de auto, een familie uit het noorden van Frankrijk, die de hulpdiensten verwittigden. “Ik had de indruk dat de auto van zijn vermogen was verloren, toen we de grens voorbij reden“, laat de chauffeur weten.

“Hoe verder we België binnen reden, hoe slechter het werd en ter hoogte van de verkeerswisselaar in Aalbeke kwam er plots rook vanonder de motorkap. Ik plaatste mijn Mercedes op de pechstrook en mijn gezin kon veilig en wel uit de auto kruipen. We namen het zekere voor het onzekere en belden de brandweer.”

Volgens de brandweerofficier ter plaatse kwam het niet echt tot een effectieve brand. “Deze mensen kregen te maken met oververhitting van bepaalde delen in de motor.”

Plastic afschermstukken van de motor begonnen te smelten, die rook en vooral technische problemen veroorzaakten. We hebben de auto zelf kunnen vrijwaren maar het motorblok werd beschadigd.” (CL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier