Overleden landbouwer zou in december voor het eerst papa worden

"Bert was een landbouwer in hart en nieren", zegt zijn echtgenote Tine Maes. (gf)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Een tragisch werkongeval kostte het leven aan Bert Vanoverberghe. De amper 26-jarige landbouwer uit Madonna, een deelgemeente van Langemark-Poelkapelle, was nog maar een jaar getrouwd met Tine Maes en zou in december voor de eerste keer vader worden. “Hij keek er zo naar uit om papa te worden”, zucht zijn echtgenote.

Het noodlot sloeg voor Bert Vanoverberghe toe op dinsdagochtend 8 oktober. De 26-jarige landbouwerszoon was omstreeks 7 uur aan het werk in een bouwput op zijn tuinbouwbedrijf langs de Houthulstseweg. Door de regen was er aarde in de drie meter diepe put gevallen en Bert probeerde die aarde op te ruimen. Toen hij in de put stond, begaf de wand het plots. Bert werd volledig onder de aarde bedolven. De brandweer kon samen met enkele arbeiders de man uit de put bevrijden. Hij werd ter plaatse gereanimeerd door het medisch team van de MUG en nadien in kritieke toestand overgebracht naar het Jan Yperman Ziekenhuis. Daar vocht Bert nog twee dagen voor zijn leven, maar het mocht niet meer baten. Hij overleed op donderdag 10 oktober.

Kindje op komst

Het leven lachte Bert toe. Op 21 juli 2018 stapte hij nog in het huwelijksbootje met zijn grote liefde Tine Maes. Het koppel stond klaar om een gezin te stichten. “We verwachten een kindje in december”, vertelt Tine. “Het zou ons eerste kindje zijn. Bert verlangde er zo naar om papa te worden. Ik besef het nog niet echt dat hij zijn kindje nooit zal kunnen vastnemen.”

Ik besef nog niet echt dat hij zijn kindje nooit zal kunnen vastnemen – Tine Maes (echtgenote)

De landbouwstiel was zijn lust en zijn leven. Onlangs nam Bert het tuinbouwbedrijf over van zijn ouders Marc Vanoverberghe en Nadine Jonckheere. Hij heeft ook nog een zus Lindsy. “Bert was een landbouwer in hart en nieren“, zegt Tine. “Hij was heel gedreven. Hij wilde altijd alles goed doen en had ook een hart van goud. Met iedereen kwam hij goed overeen.”

De jonge groentenboer teelde zijn bloemkool, witte kool, knolselder, prei, sla… met veel passie en liefde. “Bert was een voorbeeld voor de sector. Gezond boerenverstand en eerlijk tegen iedereen. Het moest altijd het beste zijn. Als het niet goed was, dan ging het hem niet goed af. Echt een strever eigenlijk, een beetje zoals ik”, aldus Tine, die zelf ook actief is in de landbouwsector en zo Bert leerde kennen. “Ik was van plan om na de geboorte van ons kindje halftijds te gaan werken om zo deeltijds met Bert mee te kunnen helpen op ons eigen groentenbedrijf.”

Begrafenis

Bert was sociaal ingesteld. Vroeger was hij samen met Tine lid van de KLJ. “Hij was zeker een harde werker, maar als hij uit ging, deed hij ook zijn best. Hij had veel vrienden, die samen een hechte bende vormen. Iedereen zit nu in zak en as door zijn overlijden. We hadden de begrafenis graag in de Madonna laten doorgaan, maar de kerk is er veel te klein. Daarom is het nu Poelkapelle worden.” De begrafenis van Bert vindt plaats op zaterdag 19 oktober om 10.30 uur in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Poelkapelle. Na de crematie volgt de bijzetting van de asurne in een urnengrafkelder op de begraafplaats van Madonna.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier