Eva vertrok vrijdagochtend even na 7 uur zoals steeds met haar grijze Nissan Pixo richting Zeebrugge waar ze werkte. "Om de drukte op de Brugse ring te vermijden, nam ze altijd de N49. Eva had al vijf jaar haar rijbewijs en kende de baan dus heel goed", verduidelijkt haar mama Veronique Stevens.

Enkele minuten na haar vertrek sloeg het noodlot ongemeen hard toe. Bij het opdraaien van de N49 werd de 23-jarige vrouw in de flank gegrepen door een Poolse truckchauffeur. De klap was enorm. Door de aanrijding werd de kleine personenwagen van Eva tientallen meters meegesleurd met de vrachtwagen. Volgens de politie was het een klein mirakel dat daarbij geen andere voertuigen betrokken raakten. De hulpdiensten snelden ter plaatse, maar konden enkel het overlijden van de jonge vrouw vaststellen.

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Het rijbewijs van de Poolse trucker werd ingetrokken.

Stille vrouw

De nabestaanden van Eva Meiresonne kunnen haar overlijden nog steeds moeilijk vatten. "Ze was amper 23 jaar en in de fleur van haar leven. Als ouder wil je dit absoluut niet meemaken. Het is verschrikkelijk", zucht vader Marc, die zijn dochter zal herinneren als een stille, maar positieve vrouw. "In tegenstelling tot haar zus Bo (17, red.) was Eva eerder rustig. Ze was geen uitgaander en was op dit moment vooral met haar werk bezig. Ze woonde ook nog thuis. We zullen haar enorm missen."

"Als ouder wil je dit absoluut niet meemaken, het is verschrikkelijk" - vader Marc Meiresonne

Voor haar jongere zus kwam het overlijden van Eva aan als een mokerslag. De jonge studente zat in Gent toen haar ouders het nieuws persoonlijk gingen melden. "Ze was echt de beste zus die ik me kon wensen", vertelt Bo. "Eva deed ook enorm haar best om mij het gevoel te geven dat ze er voor me was. Ze laat een grote leegte na."

'Wees voorzichtig'

Bij mama Veronique Stevens sijpelt het besef dat ze haar oudste dochter voorgoed kwijt is langzaam door. "En dat is enorm moeilijk om te accepteren", aldus Veronique. "Elke ochtend zaten we samen aan de ontbijttafel. Ook vrijdag was dat het geval. 'Wees voorzichtig', riep ik haar nog na. Even later hoorde ik op de radio van een zwaar ongeval op de N49. Op zo'n moment ga je er natuurlijk niet vanuit dat je eigen dochter daarbij betrokken is. En dan stond plots de politie voor de deur. Een vreselijk gevoel", treurt de moeder.

De begrafenis van Eva vindt donderdag plaats in Maldegem. (MM)