Opnieuw zwaar ongeval aan beruchte verkeerswisselaar, als bij wonder vallen geen gewonden

Als bij wonder vielen geen gewonden bij het zware ongeval op de R8. © Olaf Verhaeghe
Olaf Verhaeghe

Dinsdagavond heeft zich aan de verkeerswisselaar van de R8 met de A19 in Bissegem opnieuw een zwaar verkeersongeval voorgedaan. Een auto die uit de richting van Kuurne kwam, knalde ter hoogte van de lichten op een vrachtwagen die de oprit richting Ieper wilde nemen. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

Omstreeks 19.30 uur dinsdagavond reed een grijze Volvo hard in op een vrachtwagen die net op dat moment de oprit naar de A19 richting Ieper wilde nemen. De wagen die op de R8 vanuit Kuurne kwam aangereden, knalde op de tank aan de zijkant van de vrachtwagen en raakte klem. De schade aan de grijze Volvo en de tank van de vrachtwagen was vrij groot. De bestuurder en passagier van de auto kwamen gelukkig met de schrik vrij. Of de bestuurder van de auto dan wel de trucker in de fout ging, moet verder onderzoek uitwijzen. Het knooppunt op de R8 was zowel in de richting van Ieper als in de richting van Kortrijk en Wevelgem een hele tijd afgesloten.

De vrachtwagen stond dwars over de R8 en wilde de A19 richting Ieper oprijden toen het misliep.
De vrachtwagen stond dwars over de R8 en wilde de A19 richting Ieper oprijden toen het misliep.© Olaf Verhaeghe

Het is lang niet het eerste ongeval op de beruchte verkeerswisselaar in Bissegem. De heraanleg van het zwarte punt ligt al meer dan twintig jaar op tafel, maar er lijkt geen schot in de zaak te komen. Een nieuwe wisselaar moet komaf maken met de gevaarlijke situatie van vandaag met verkeerslichten en twee scherpe bochten.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) gaf begin dit jaar aan dat het indienen van de aanvraag voor de omgevingsvergunning snel in orde moet komen. Eens die verleend is en alle bestekken en plannen klaar zijn, kan er eind 2020 tot aanbesteding worden overgegaan. Een exacte startdatum voor de werken is er met andere woorden nog altijd niet. De kostprijs voor de heraanleg van de verkeerswisselaar wordt op zo’n 13 miljoen euro geschat.

De Volvo raakte klem onder de vrachtwagen, de bestuurder en passagier kwamen gelukkig met de schrik vrij.
De Volvo raakte klem onder de vrachtwagen, de bestuurder en passagier kwamen gelukkig met de schrik vrij.© OV

Het is lang niet het eerste ongeval op de beruchte verkeerswisselaar.
Het is lang niet het eerste ongeval op de beruchte verkeerswisselaar.© Olaf Verhaeghe

Het knooppunt was een hele tijd afgesloten voor het verkeer.
Het knooppunt was een hele tijd afgesloten voor het verkeer.© Olaf Verhaeghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier