Opnieuw vrachtwagen tegen brug in Zwevegem

© GVZ
Redactie KW

Woensdagavond kwam opnieuw een te hoog geladen vrachtwagen tegen de ‘La Flandre’ brug terecht. “Gelukkig moeten we de brug niet weer afsluiten”, zei schepen van Openbare Werken Marc Desloovere.

Het ongeval gebeurde even voor 17 uur. Een vrachtwagen met daarop een container met een kleine kraan botste tegen de brug over de Kanaalweg. De vrachtwagen kwam uit de richting Zwevegem-Knokke en reed richting Kortrijk. Toen hij onder de brug aan de Otegemstraat moest rijden, liep het grondig mis. De kraan was blijkbaar niet goed ingeplooid en zo was het gevaarte te hoog om onder de brug te kunnen.

Door de klap werd de kraan volledig vernield. De cabine ervan werd zelfs platgedrukt. De vrachtwagen bleef schadeloos en kon wat verder aan de kant geplaatst worden.

De politie sloot gedurende lange tijd de weg in beide richtingen af. De brandweer kwam ter plaatse om de brokstukken die dreigden van de brug te vallen, te verwijderen.

Enkele deskundigen kwamen ter plaatse om de toestand van de beschadigde brug te controleren. Er werden gelukkig geen belangrijke onderdelen geraakt zodat de brug niet moet afgesloten worden.

Ook schepen van Openbare Werken Marc Desloovere kwam zich van de toestand vergewissen. “We mogen ons gelukkig prijzen dat de brug niet dient afgesloten te worden. Ze is pas sinds eind vorig jaar hersteld na een gelijkaardig ongeval. Toen moest het verkeer in de Otegemstraat maandenlang beurtelings over de brug. Gelukkig blijven we nu van die ellende gespaard”, zei hij. (GVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier