Opnieuw treinverkeer tussen Diksmuide en Lichtervelde na persoonsaanrijding in Handzame

© JH
Redactie KW

Het treinverkeer tussen Diksmuide en Lichtervelde lag maandagmiddag even stil na een persoonsaanrijding in Handzame. “Wie de trein tussen die stations moet nemen, kan met het geldig vervoersticket overstappen op de Lijnbussen die op dat traject rijden”, klonk het bij Frédéric Petit van Infrabel. Ondertussen rijden er wel opnieuw treinen.

De persoonsaanrijding vond maandagmiddag rond 13.25 uur plaats even voor de spoorwegovergang van de Kronevoordestraat in Handzame. De trein die vanuit De Panne kwam en richting Antwerpen reed, kwam daardoor stil te staan op de spoorwegovergang zelf.

“Onze mensen zijn net als de politie ter plaatse om na te gaan wat er moet gebeuren”, zegt Frédéric Petit van Infrabel. “Op de trein zelf zaten honderd reizigers. Omdat de trein stil kwam te staan aan een overgang, zullen de mensen langs daar geëvacueerd worden, samen met de hulpdiensten die ter plaatse zijn. Het treinverkeer zal een tijdlang onderbroken zijn tussen Diksmuide en Lichtervelde. Tussen De Panne en Diksmuide rijden de treinen wel. Wie een geldig vervoersticket heeft kan zo overstappen op Lijnbussen 32 die vanuit Diksmuide naar Kortemark en Lichtervelde rijden. Van daar kan dan weer de trein richting Antwerpen genomen worden.”

Ondertussen werd het treinverkeer opnieuw hernomen. (JH)

Wie met vragen zit over zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn of het gratis nummer 1813.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier