Opnieuw knalt auto tegen woning van Kortemarks koppel: “Nooit zo erg als nu”

Een auto is zaterdagavond tegen de gevel van een huis langs de Koekelarestraat in Kortemark geknald. De wagen, een Porsche Cayenne, nam daarbij een stuk van de garage van het huis en de tuinafsluiting mee. De brandweer kwam de woning stutten.

Bewoner Eddy Deboot. © Foto Kurt

Het ongeval gebeurde zaterdagavond rond 21.30 uur. Eddy Deboot (71) en Linda Veon (63), de bewoners van het huis in de Koekelarestraat, zaten in hun keuken toen ze werden opgeschrikt door een enorme knal. Of een eeuwige bok, zoals Linda het omschrijft. “We zijn meteen gaan kijken en zagen onmiddellijk dat er iets ernstigs gebeurd was. Alles dat er was, was weg. En onze auto, die in de garage stond, was beschadigd en zo’n 40 centimeter verschoven.”

Naar het Sint-Rembertziekenhuis

De Porsche Cayenne was tegen de garagepoort geknald en nam daarbij een stuk van de woning mee. Hij maaide ook de volledige tuinafsluiting weg, voor hij verderop tot stilstand kwam. Linda verwittigde de hulpdiensten, die de man overbrachten naar het Sint-Rembertziekenhuis in Torhout. Hij zou er niet erg aan toe zijn. De man kampte naar verluidt met psychische problemen.

De Porsche maaide de tuinafsluiting en een stuk van de garagemuur weg.
De Porsche maaide de tuinafsluiting en een stuk van de garagemuur weg.© Foto Kurt

“Maar ik ben helemaal niet boos op die man”, vertelt Linda. “Integendeel, ik wil vooral weten hoe hij er aan toe is. Zoiets kan gebeuren. Het is trouwens niet de eerste keer dat iemand tegen ons huis reed. In het verleden reed al nog eens iemand tegen onze garage, een ander tegen de muur. Maar nooit was het zo erg als nu.”

Kon erger geweest zijn

De brandweer kwam de woning van Eddy en Linda stutten. Ze beseffen dat het erger had kunnen zijn. “Natuurlijk hadden we liever gehad dat dit niet gebeurd was. Maar had hij zich in onze ‘voorplek’ geboord, dan kon hij doorgereden zijn tot in de keuken. En dat zou veel erger geweest zijn.”

(TV-foto’s Kurt)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.