Opnieuw brand bij Roeselaars koppel: eerst de woning, nu de wagen

Een buurman bluste de wagen in afwachting van de komst van de brandweer. © BF
Redactie KW

Bewoners van een woning langs de Oude Diksmuidsestraat kregen zondagavond, enkele dagen nadat ze opnieuw in hun woning woonden na een zware brand in november, weer af te rekenen met een tegenslag. Bij een nieuwe brand liep hun wagen grote schade.

In november vorig jaar woedde een hevige brand in een woning langs de Oude Diksmuidsestraat in Roeselare. De bewoonster was er bezig kaarsen aan het maken toen er plots een brand ontstond door een potje die nog op het vuur stond. Het keukengedeelte van de woning brandde helemaal uit.

Doordat het huis onbewoonbaar was, gingen de bewoners de voorbije maanden ergens anders wonen. Enkele dagen geleden namen ze terug hun intrek in hun huis. Dit weekend werden er nog verschillende spullen naar huis verhuisd. Zo stonden in hun Ford nog enkele dozen met materiaal.

“In de koffer is er zondagavond brand ontstaan. Een buurman snelde gelukkig toe en kon met een blusapparaat de brand bestrijden waardoor de wagen niet volledig uitbrandde. Wij moesten enkel nog wat nablussen”, aldus Peter Van Gierdegom, brandweerofficier bij de Roeselaarse brandweer.

Ondanks het vlugge bluswerk liep de wagen toch aanzienlijke schade op.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier