Oostends vissersvaartuig komt in aanvaring met olietanker: bemanningsleden raakten niet gewond

Het vissersschip ‘Den Hoope’ kon woensdagmorgen vroeg aanmeren in zijn thuishaven, waar het zijn vangst loste. © Peter Maenhoudt
Redactie KW

Het Belgisch vissersvaartuig 0.231 Den Hoope, van de rederij De Viertorre van de familie Hennaert, kwam dinsdag in het Kanaal in aanvaring met een olietanker. De alertheid van de schipper zorgde dat erger werd voorkomen en niemand raakte gewond.

“De alertheid van de schipper heeft veel erger voorkomen”, aldus één van de bemanningsleden van het Oostends vissersvaartuig 0.231 Den Hoope. ‘We waren dinsdagmiddag aan het vissen op de West toen we een olietanker op ons zagen afkomen. Er werd onmiddellijk geroepen naar de mastodont, maar die gaf geen gehoor. Door de alerte schipper die nog kon wegdraaien, heeft de tanker enkel ons vistuig geraakt. Een van de bokken aan stuurboordzijde werd geplooid en het vistuig raakte beschadigd.”

‘Den Hoope’ kon woensdagmorgen vroeg aanmeren in zijn thuishaven waar het zijn vangst loste. Niemand van de bemanningsleden werd gewond. (PM)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier