Ook inwoners Aartrijke onthutst : “Kan er niet bij dat je iemand doodrijdt en gewoon doorrijdt”

Redactie KW

Ook in Aartrijke is het nieuws ingeslagen als een bom, het dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf is hét gespreksonderwerp van de dag.

Mensen reageren vol onbegrip en zijn nieuwsgierig naar wie die 31-jarige Aartrijkenaar dan wel mag zijn. “Ik kan me niet inbeelden dat ik zomaar verder zou rijden zonder te weten wie of wat ik geraakt heb met mijn auto. Ik zou zelfs lichamelijk niet in staat zijn om verder te rijden, de paniek zou mijn lijf overnemen. Bijna dagelijks hoor je over ongevallen met vluchtmisdrijf. Waarom hebben sommige mensen zo veel moeite om hun verantwoordelijkheid op te nemen?”, klinkt het bij een jonge twintiger.

Een 54-jarige Aartrijkse gaat een stapje verder. “Voor die ouders van dat meisje moet dit verschrikkelijk zijn. Ik kan het mij niet voorstellen. Ik denk dat mijn man uit woede die man zou doodslaan omdat hij ons kind daar zomaar liet liggen, ik meen dat. Ik kan er niet bij dat je iemand doodrijdt en je gewoon doorrijdt. Of het misschien een paniekreactie was? In paniek zijn duurt geen uren. Als je thuiskomt bespreek je dit toch meteen met je echtgenote of je ouders en ga je jezelf toch aangeven bij de politie als je bekomen bent?! Volgens mij heeft die man zo lang gewacht omdat hij gedronken had.”

(BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier